Kälviän kuntoutusasema

Tukisukkien mittaus ja myynti

Meidän kauttamme löydät laajan valikoiman tuki- ja hoitosukkia erilaisiin tarpeisiisi. Teemme myös alaraajojen mittauksia sopivien lääkinnällisten hoitosukkien valitsemiseksi sekä autamme ja ohjaamme niiden käyttöön. Varaa aika mittaukseen, tilaa sukat tai kysy lisää: +358 (0) 46 921 8058.

Tuki- ja hoitosukkien käyttötarkoitus

Kevyet tukisukat on tarkoitettu käytettäväksi terveissä ja terveenmallisissa jaloissa. Niiden tarkoituksena on ehkäistä tai vähentää alaraajojen turvotustaipumusta ja väsymistä sekä hoitaa lieviä laskimovaivoja ja estää tai hidastaa niiden pahenemista.

Tukisukat ovat henkilön mittojen mukaan valittuja lääkinnällisiä sukkia, joissa on asteittain aleneva, lihaspumppua hyödyntävä hoitopaine. Hoitosukkien käytön tavoitteena on parantaa alaraajojen laskimoveren paluuvirtausta, ehkäistä tai vähentää jo syntynyttä raajaturvotusta sekä edistää imunestevirtausta. Näin ollen lääkinnällisillä hoitosukilla voidaan halutessa korvata tukisidokset. Hoitosukkien vaikutus turvotuksen ja muun oireilun vähenemiseen on osoitettu useissa tutkimuksissa. Hoitosukkahoidon aloittamisesta on hyvä neuvotella ensin lääkärin kanssa, joka määrittelee lääkinnällisen hoitosukan hoitopaineluokan asiakkaan hoitotarpeen ja toimintakyvyn mukaan.

Lääkinnällisten tukisukkien hankkiminen ja mittaaminen

Mikäli sinulla ei ole ollut aiemmin tukisukkia tai edellisestä mittauksesta on kulunut yli kuusi kuukautta, suosittelemme aluksi varaamaan ajan jalkojen mittaukseen oikeanlaisten sukkien valitsemiseksi. Joskus jalkojen turvotus laskee nopeastikin ja jo hankitut sukat voivat tuntua löysiltä. Myös silloin pitäisi tehdä uusi mittaus ja hankkia pienempää kokoa olevat sukat.

Alaraajojen mittasuhteissa (pituus sekä nilkan, pohkeen ja reiden ympärysmitat) on yksilöllistä vaihtelua, joten pelkän kengänkoon mukaan ostettujen sukkien hyöty saattaa olla vähäinen tai niistä voi aiheutua jopa haittaa. Mittojen mukaan hankittavat sukat ovat välttämättömät erityisesti riskiryhmiin kuuluville: diabetesta sairastaville, operaatioiden jälkitilojen hoidossa oleville, syöpää sairastaville, raskaana oleville, säärihaavasta tai suonikohjuista kärsiville, sydän- ja verenkiertoelinsairauksia sairastaville tai ylipainoisille.

Mittausaika (30 min) on hyvä varata aamuksi, jotta alaraajoissa olisi mahdollisimman vähän turvotusta. Suosittelemme myös ottamaan mahdollisen maksusitoumuksen mukaan tukisukkien mittaukseen. Tarvittaessa teemme tukisukkien mittauksen myös kotikäyntinä.

Tukisukkien pukeminen ja käyttö

Kevyet tukisukat ja lääkinnälliset hoitosukat tulisi pukea aamulla ennen ylösnousua, kun alaraajoissa ei vielä ole turvotusta. Jos käyttäjä on aamulla jalkeilla, on ennen sukkien pukemista oltava makuulla ja pidettävä alaraajat koholla vähintään puoli tuntia, jotta turvotus poistuu. Nilkkojen ojennus ja koukistus kohoasennossa tehostaa turvotuksen poistumista. Lisäksi alaraajoja voi kevyesti hieroa nilkasta reiteen päin. Virheellisesti puetuista sukista on enemmän haittaa kuin hyötyä laskimoverenkierrolle.

Päivittäisessä käytössä sukkien elastisuus säilyy noin puoli vuotta ja ne tulisi pestä jokaisen käytön jälkeen nurin päin hienopesuaineella. Useimmat sukat kestävät myös konepesua. Jos sukkia käytetään jatkuvasti, niitä kannattaa hankkia kaksi paria, jotta ne ovat päivittäin vaihdettavissa.

Kälviän kuntoutusasema kuvake

Tukisukkien mittaus sekä tilaus

Varaa aika lääkinnällisten tukisukkien mittaukseen ja tilaa sukat sähköpostilla info(at)kalviankuntoutusasema.fi tai soittamalla meille!